Κάτι μυρίζει εδώ

Πριν από λίγες μέρες (σε περίοδο εκπτώσεων) πήγαμε σε κάποιο κατάστημα Beauty Shop για να αλλάξουμε δυο είδη που είχαν αγοραστεί από άλλη περιοχή και πριν τις εκπτώσεις. Πέρασε ένα τέταρτο μέχρι να πάρουν πληροφορίες για τους κωδικούς των προϊόντων και να μας πουν την τιμή τους -που θα καθόριζε το ποσό που θα ξοδεύαμε στο κατάστημα. Χαζέψαμε, διαλέξαμε πράγματα περίπου ισόποσα με την αλλαγή που κάναμε και φτάσαμε στο ταμείο. Εκεί μαθαίνουμε πως μας πληροφόρησαν λάθος και πως, λόγω εκπτώσεων, τα προϊόντα που αλλάζαμε δεν είχαν την πλήρη αγοραστική τους αξία. Το ότι υπήρχε διαφορά το πληροφορηθήκαμε μισή ώρα αφότου ρωτήσαμε και αφού είχαμε κάνει την επιλογή μας. Ενοχλημένοι, το συζητήσαμε με την «υπεύθυνη». Μας είπε, και νομίζω πως ήταν ειλικρινής, πως καταλαβαίνει την δυσαρέσκειά μας αλλά δεν μπορεί να κάνει τίποτα: αυτή είναι η πολιτική του καταστήματος.

Βρίσκω ανόητη αυτή την πολιτική, την οποία έχω συναντήσει κι αλλού. Κατά πάσα πιθανότητα, αν συνέβαινε το αντίθετο και θέλαμε να αλλάξουμε εκτός εκπτώσεων κάποιο είδος που αγοράστηκε στις εκπτώσεις, κανείς δεν θα μας έκανε δώρο την διαφορά. Τα 100 ευρώ δεν θα γίνονταν 120, απλά και μόνο επειδή μετά τις εκπτώσεις το ίδιο προϊόν είναι ακριβότερο. Είναι φτηνό εμπορικό κόλπο και οι πελάτες το καταλαβαίνουμε.

Το πραγματικά δυσάρεστο είναι η καθυστέρηση όλης αυτής της διαδικασίας και η λάθος πληροφόρηση που μας δόθηκε εξαρχής. Άνθρωποι είμαστε, το μαγαζί είχε κόσμο, λάθη γίνονται. Το λάθος, όμως, δεν ήταν του πελάτη και θα περίμενα η υπεύθυνη για την εξυπηρέτησή μας να είχε, τουλάχιστον, την δυνατότητα να παρακάμψει την -ενοχλητική εξαρχής- πολιτική του καταστήματος για να μην φύγουμε δυσαρεστημένοι. Δεν την είχε. Το Beauty Shop κράτησε την πολιτική του και έχασε δυο πελάτες. Αυτοί θα το συζητήσουν με άλλους και ίσως οι χαμένοι πελάτες να γίνουν περισσότεροι. Σε μια τόσο ανταγωνιστική αγορά (π.χ. με τα Hondos Center να γιγαντώνονται) έχουν αυτή την πολυτέλεια;

Advertisements

One response to “Κάτι μυρίζει εδώ

  1. Παράθεμα: Καλλυντικά με γεύση σοκολάτα « EMPORIUM

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s