Να σου βγαίνει το μάτι

Χρειαζόταν αλλαγή του ενός φακού στα γυαλιά.

 • Πήγε σε κατάστημα οπτικών (υποκατάστημα του Βαρδάβα). Νεαρός υπάλληλος δίνει τιμή: 100 ευρώ. Η πελάτισσα, μεγάλης ηλικίας, κάνει την παραγγελία και αφήνει 20 ευρώ προκαταβολή.
 • Δέχεται τηλέφωνο στο σπίτι από πιο «υπεύθυνη» υπάλληλο. «Έγινε λάθος, [μπλα, μπλα] η τιμή είναι 200 ευρώ». Η πελάτισσα το δέχεται με βαριά καρδιά.
 • Κι άλλο τηλεφώνημα: η κατασκευάστρια εταιρεία έχει αλλάξει τη σειρά των φακών της. Αναγκαστικά θα πρέπει να αλλαχτούν και οι δύο.
 • Η πελάτισσα πάει στο κατάστημα για να ενημερωθεί για το τι τελικά ισχύει. Τηλεφωνεί η υπεύθυνη στην εταιρεία των φακών. Ανακοινώνει την τιμή: 280 ευρώ, «γιατί σας κάνουμε και 50% έκπτωση!»
 • Μόλις η πελάτισσα γυρίζει σπίτι, δέχεται νέο τηλεφώνημα! «Η υπάλληλος της κατασκευάστριας εταιρείας έκανε λάθος. Οι φακοί κοστίζουν 380 ευρώ». Έξαλλη η γηραιά κυρία διαμαρτύρεται. Ακούει (και) το εξής: «Μα σας κάνουμε και 40% έκπτωση»! Η πελάτισσα, έτοιμη για το εγκεφαλικό, λέει πως είναι πρόθυμη να πληρώσει έως 330 ευρώ και όχι παραπάνω. Η υπάλληλος του Βαρδάβα της λέει πως πρέπει να ρωτήσει στο λογιστήριο και θα απαντήσει.
 • Τη επόμενη ημέρα (Σάββατο) η πελάτισσα τηλεφωνεί στο κατάστημα -έχει ήδη χάσει πολλές μέρες χωρίς σωστά γυαλιά, βιάζεται. Ο νεαρός υπάλληλος της λέει άλλα αντί άλλων (δεν είναι ενήμερος για τις εξελίξεις). Ρωτάει την υπεύθυνη. Τελικά απαντά πως το λογιστήριο είναι κλειστό τα Σάββατα και θα ξέρει από βδομάδα.

-Πότε, από βδομάδα;
-Μα… την Δευτέρα.
-Την Δευτέρα;
-Την Δευτέρα!
-Η Δευτέρα είναι Καθαρά Δευτέρα!
-Εεε… την Τρίτη!

Η παραγγελία ακυρώνεται. Η κυρία εξυπηρετήθηκε θαυμάσια και γρήγορα σε άλλο οπτικό οίκο (στον Καπώλη, στην Κάνιγγος).
Δεν ξέρω τι να πρωτοσχολιάσω! Τα παραπάνω αγγίζουν τα όρια της παράνοιας. Δεν καταλαβαίνω πώς μπορείς να ταλαιπωρείς τόσο έναν άνθρωπο που έκανε το λάθος να περάσει την πόρτα του καταστήματός σου. Και πώς επιμένεις να φορτώσεις σ’ αυτόν το κόστος των δικών σου συνεχόμενων λαθών.

ΥΓ: Λίγες μέρες μετά, η κυρία πάει στον Βαρδάβα για να πάρει πίσω την προκαταβολή. Ο νεαρός υπάλληλος, «λυπάται πολύ» αλλά δεν μπορεί να τις τα δώσει: «Αχ, δεν τηλεφωνούσατε να κλείσουμε ραντεβού με το λογιστήριο…!».
Η κυρία, θυμωμένη, του εξηγεί πως δεν φεύγει αν δεν πάρει τα λεφτά ΤΗΣ πίσω. Ο τύπος κάνει δυο-τρία τηλέφωνα, κάτι μουρμουρητά και σου-ξου-μου, και -τελικά- της τα δίνει. Χυδαιότητες…

Advertisements

7 responses to “Να σου βγαίνει το μάτι

 1. kai giati den ta peire online na telionei?

 2. Δεν ξέρω αν θα εμπιστευόμουνα γυαλιά οράσεως online. Σκέψου μια γυναίκα άνω των εξήντα…
  (Are you kidding, mate? 😀 )

 3. Τότε έχει ενδιαφέρον!
  Έχεις κάνει παρόμοια αγορά online;

 4. para poles fores… stile mou email ama einai na «se enimeroso» 😉

 5. Αν υπάρχει site που έχεις προτιμήσει και έμεινες ικανοποιημένος, βάλτο εδώ στα σχόλια, να το μάθουν και άλλοι.

 6. kane mia anazitisi kai tha vreis polla

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s